| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
sedno +100

|
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 1:39 pm Temat postu: |
|
|
aNO NIC TYLKO PROTEKTORA POSZUKAC  _________________ Panu Bogu i krajowi służ, a swój chleb jedz. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fusiara 2

|
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 2:37 pm Temat postu: |
|
|
bo jak mawiają starzy oponiarze - na dobrym protektorze to i księżyc okrążysz  _________________ szpinak to zdrowie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sedno +100

|
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 2:39 pm Temat postu: |
|
|
 _________________ Panu Bogu i krajowi służ, a swój chleb jedz. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kater 1

|
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 5:11 pm Temat postu: |
|
|
| fusiara napisał: | bo jak mawiają starzy oponiarze - na dobrym protektorze to i księżyc okrążysz  |
To było dobre na dobrym oleju też można daleko zajechać ( tym w głowie). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
anula 0
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 9:01 pm Temat postu: |
|
|
10 lat wstecz wcale nie było łatwiej "zahaczyć" sie w lasach dziewcznie ale upór czyni cuda. W tym roku mija 10 lat mojej pracy w LP. Myśle, ze jeśli ktoś ma coś do zaoferowania swoją osobą to zostaje zauważony bez względu na płeć. Fakt początki były ciężkie( np zero powiązania tzw.rodzinnego z lasami, brak prawa jazdy- co stawiano za problem nawet przy przyjęciu na staż- smieszne nie? ) ale gdy mi dano szanse moje umiejętności zostały szybko zauważone. Teraz jestem również żoną leśnika a to co osiągnęłam zawdzięczam tylko swojej ciężkiej pracy.Nie, nie wpadam w samozachwyt tylko chce przez to powiedzieć, ze nie od razu można mieć wiele....Młodemu pokoleniu bardzo dobrze wychodzi narzekanie i wydaje sie jemu ze wszystko sie im od życia należy.!!!!! Troche pokory! Czasy nie są łatwe ale nie oszukujmy sie , coś takiego jak sprawiedliwosć nie istnieje. Może trzeba mieć troche szcześcia rownież.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mariusz Liebek 6

|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 6:25 am Temat postu: |
|
|
Moje gratulacje !
Pamiętam koleżankę z klasy w TL , której " mądry" nauczyciel przedmiotów zawodowych " umilał " życie tłumacząc jej , że to strata czasu - i proszę - pracuje ona już ponad 30 lat w lesie ! I kto miał rację ?
Darz Bór ! _________________ Cieszę się , że lato tuż,tuż.... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
TomCio? 6

|
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 2:15 pm Temat postu: Re: o pracy |
|
|
| aga.kinsel napisał: | Coś w tym jest, ale nie ma co się oszukiwać, że tylko Lasy Państwowe są taką "twierdzą dostępną tylko dla "wybranych"". (...) Obecnie jestem na stażu po studiach leśnych i plecki moje są małe jak cała moja osóbka (dodatkowych nie posiadam) i mam nadzieję, że dopnę swego i po stażu uda się dostać pracę w Lasach.
A skoro wiara czyni cuda - my wierzymy, że się uda!  |
No i...? Się udało czy nie? Bom ciekaw niezmiernie! Sam zaczynałem bez pleców i "popychaczy" i jakoś -nasty rok się układa póki co. Dlatego pytam nieśmiało czy jest nas więcej  _________________ Być inteligentnym to bardzo męczące... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aga.kinsel 0

|
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 1:46 pm Temat postu: |
|
|
Cierpliwości Do 15 października jeszcze się "stażuję", a potem....Potem sie pochwalę albo pożalę Wiem, że CHCĘ, a podobno chcieć to móc  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
TomCio? 6

|
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 3:50 pm Temat postu: |
|
|
| aga.kinsel napisał: | Cierpliwości Do 15 października jeszcze się "stażuję", a potem....Potem sie pochwalę albo pożalę Wiem, że CHCĘ, a podobno chcieć to móc  |
Hmm myślałem, że już, ale widać za wcześnie się wyrwałem. Nic to. Poczekam jeszcze ciut na dobre wieści (wierzę w to). W razie by co, to przymierzam się zwolnić "ciepłą" posadkę w biurze swojego n-ctwa i to być może lada chwila, więc zapraszam w razie by co choć jak widzę kilka km nas dzieli... _________________ Być inteligentnym to bardzo męczące... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aga.kinsel 0

|
Wysłany: Czw Sie 16, 2007 6:17 pm Temat postu: |
|
|
| TomCio? napisał: | myślałem, że już, ale widać za wcześnie się wyrwałem. Nic to. Poczekam jeszcze ciut na dobre wieści (wierzę w to). W razie by co, to przymierzam się zwolnić "ciepłą" posadkę w biurze swojego n-ctwa i to być może lada chwila, więc zapraszam w razie by co choć jak widzę kilka km nas dzieli... |
No trochę do pracy bym miała kilometrów Ale już niedługo się sprawa wyjaśni, przynajmniej na lokalnym podwórku....Tyle tylko, że ja popadam w czarnowidztwo..... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aga.kinsel 0

|
Wysłany: Nie Lis 11, 2007 9:27 pm Temat postu: |
|
|
Dwa słowa do TomCia?
UDAŁO SIĘ!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
TomCio? 6

|
Wysłany: Nie Lis 11, 2007 10:29 pm Temat postu: |
|
|
| aga.kinsel napisał: | Dwa słowa do TomCia?
UDAŁO SIĘ!  |
To i dwa od TomCia?:
Cieszę się!
...i trzecie malutkie: BARDZO _________________ Być inteligentnym to bardzo męczące... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
puszczyk 3

|
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 12:30 am Temat postu: |
|
|
I można ? Pewnie że można . _________________ Życie to nie teatr . |
|
| Powrót do góry |