| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Warmin 0
|
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 3:36 pm Temat postu: Ogrodzenie lasu |
|
|
| Witam wszystkich. Jestem nowy i mam nadzieję że piszę w dobrym miejscu. Mianowicie mam takie pytanie. Czym jest najlepiej ogrodzić las? Bo mam takie zapotrzebowanie i nie wiem za bardzo co z tym zrobić. Proszę o pomoc. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Warmin 0
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
crolic 0
|
Wysłany: Sro Lis 05, 2008 9:03 pm Temat postu: |
|
|
To zależy w jakim celu zamierzasz ogrodzić las...
Jeśli chodzi o ochronę upraw przed zwierzyną to polecam:
http://www.zol-tarnobrzeg.com.pl/siatki-lesne/
masz tam też sporo informacji na temat rodzajów i zastosowań siatek. _________________ --
Pozdrowienia
Crolic |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Warmin 0
|
Wysłany: Czw Lis 06, 2008 9:43 am Temat postu: |
|
|
| No tak własnie chodzi mi o grodzenie lasu przed zwierzyną. A to co wysłałeś to jest cos takiego jak ja wstawiłem w linku. Więc taka siatka się sprawdzi? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
crolic 0
|
Wysłany: Czw Lis 06, 2008 5:10 pm Temat postu: |
|
|
Całe Lasy Państwowe tym grodzą, więc chyba się sprawdzi
Jak potrzebujesz się dowiedzieć jak to się montuje to udaj się do najbliższego leśniczego, poradzi co i jak zrobić. Kupisz też u niego (lub zamówisz) słupki na których założysz siatkę.
Jak dobrze porozmawiasz to zdradzi Ci sekrety jak to zrobić żeby jak najdłużej służyła, nie ma tego w żadnej książce, uczy tego praktyka. _________________ --
Pozdrowienia
Crolic |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Warmin 0
|
Wysłany: Pią Lis 07, 2008 2:01 pm Temat postu: |
|
|
| Aha no to fajnie. Tak mi sie wydawało ze to sie sprawdzi ale jak mówisz ze całe lasy państwowe tym grodzą no to znaczy że solidna rzecz musi być. A wspominałes o słupkach czy te które są w link który podałem będą dobre? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Warmin 0
|
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 4:14 pm Temat postu: |
|
|
| Już zamówiłem ogrodzenie razem z metalowymi słupkami doszedłem do wniosku że jednak metal to metal. JAk będe miał już zamontowane to sie odezwę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
crolic 0
|
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 9:21 pm Temat postu: |
|
|
Aaaa no właśnie miałem pisać
W lasach stosujemy słupki drewniane jako bardziej ekologiczne, tańsze i łatwiej dostępne...
Obawiam się, że metalowymi mogą się zainteresować 'poszukiwacze' złomu. _________________ --
Pozdrowienia
Crolic |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Warmin 0
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 3:36 pm Temat postu: |
|
|
| No to chyba juz za późno i nie da się zmienić zamówienia bo to juz jednak kilka dni, chociaz z 2 strony był weekend. Ale może nie pokradną w końcu równie dobrze mogli by kraść cała siatke przeciez też metal. Moze ni będzie tak źle. Nie ma co się martwic na zapas poza tym metalowe słupki wytrzymaja dłużej. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Warmin 0
|
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 3:17 pm Temat postu: |
|
|
Uf udało się słupków metalowych nie będzie będzie zrobione to w drewnie . Dobrze że mi powiedziałeś udało się jeszcze to odkręcić i będzie siatka betefence ta co miała byc i drewniane słupki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Warmin 0
|
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 1:40 pm Temat postu: |
|
|
| Juz do mnie siatka dotarła i słupki też są. pierwsze wrażenie dobre, mocna siatka i dbrze wykonana teraz czekam tylko na montarz. jak już bedzie po wszystkim to napisze jak wyszło. Crolic dzięki bardzo za pomoc w wyborze. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Warmin 0
|
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 9:43 am Temat postu: |
|
|
| Zamontowane było wszystko sporo wczesniej, ale nie udało się napisać ze wzgledu na brak czasum ale teraz mam troche czasu i jest wszystko w najlepszym porzadku, mocna siatka, zima nie przeszkadza ogólnie super. Jeszcze raz wielkie dzięki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Falco 0

|
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 1:14 pm Temat postu: |
|
|
| crolic napisał: | Całe Lasy Państwowe tym grodzą, więc chyba się sprawdzi
Jak potrzebujesz się dowiedzieć jak to się montuje to udaj się do najbliższego leśniczego, poradzi co i jak zrobić. Kupisz też u niego (lub zamówisz) słupki na których założysz siatkę.
Jak dobrze porozmawiasz to zdradzi Ci sekrety jak to zrobić żeby jak najdłużej służyła, nie ma tego w żadnej książce, uczy tego praktyka. |
Czy mógłbyś zdradzić te sekrety czy to jest "ściśle tajne?"  _________________ Wolny jak... ptak. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
crolic 0
|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 9:49 pm Temat postu: |
|
|
Nie doczytałeś chyba do końca:
"...nie ma tego w żadnej książce, uczy tego praktyka."
innymi słowy doświadczenie
Ja go nie mam w tym temacie, jak miałbym grodzić, też bym podpytał starszego stażem leśniczego. _________________ --
Pozdrowienia
Crolic |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|