| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
ZbyniekZ 0

|
Wysłany: Wto Sie 15, 2006 1:20 pm Temat postu: Mała sprawa |
|
|
| Witam jestem nowym użytkownikiem na tym forum, niedługo bede kończył studia i z perspektywą nikłych szans na dostanie się do pracy w LP chciałbym otworzyć własny Zul. Chciałbym zapytać jakie są możliwości wygrania pprzetargu na prace leśne?? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
TomCio? 6

|
Wysłany: Wto Wrz 19, 2006 9:57 pm Temat postu: Re: Mała sprawa |
|
|
| ZbyniekZ napisał: | | Witam jestem nowym użytkownikiem na tym forum, niedługo bede kończył studia i z perspektywą nikłych szans na dostanie się do pracy w LP chciałbym otworzyć własny Zul. Chciałbym zapytać jakie są możliwości wygrania pprzetargu na prace leśne?? |
Normalnie ubawiłem się. Wygląda mi na to że zarządzania to ty nie kończysz. Ale poważnie mówiąc wygranie przetargu to pestka. Każdy może wygrać przetarg.
Rozumiesz do czego zmierzam? _________________ Być inteligentnym to bardzo męczące... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ZbyniekZ 0

|
Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 7:03 pm Temat postu: |
|
|
| FAjnie że cię rozbawiłem ale chyba nie zyjesz w realnym świecie i nie wiesz jak się sprawy załtwia. Przetarg moze kazdy wygrać ale za jaka cenę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
TomCio? 6

|
Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 7:42 pm Temat postu: |
|
|
| ZbyniekZ napisał: | | FAjnie że cię rozbawiłem ale chyba nie zyjesz w realnym świecie i nie wiesz jak się sprawy załtwia. Przetarg moze kazdy wygrać ale za jaka cenę. |
Ubaw po raz koleiny!
Mam rozumieć że tylko jak się uda ustawić dobrze przetarg, skołować to i owo z tym i tamtym, no i wycyckać kogo trzeba to będzie właśnie tak jak się sprawy załatwia? I Ty prosisz na forum publicznym o taki właśnie konkretny instruktarz? I to ja nie żyję w realnym świecie? Może... ale wiem w jakim świecie nie chcę żyć! _________________ Być inteligentnym to bardzo męczące... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
15a_team 1
|
Wysłany: Pią Paź 06, 2006 7:45 am Temat postu: |
|
|
sprawa jest prosta...musisz mieć ludzi z jakimś stażem pracy w lesie i jakiś sprzęt który zrobi wrażenie na komisji przetargowej...osobiście polecam Harvester.. niektóre nadleśnictwa nie są skore do zatrudniana ZUl-i z zewnątrz chociaż powoli się to zmienia..na przykład firma pracująca na moim terenie zajmuję sie 3 leśnictwami w jednym nadleśnictwie i 1 leśnictwem w drugim...jeżeli chcesz się zająć taką pracą to muszę Cię uprzedzić że to niestety nie jest takie piękne...może później cosik jeszcze skrobnę bo teraz nie mam czasu |
|
| Powrót do góry |
|
 |
puszczyk 3

|
Wysłany: Pią Paź 13, 2006 10:46 am Temat postu: |
|
|
Bez gotówki lub kapitału nie ruszysz.
Po pierwsze przy przetargach jest uwzględniane przerób , wyszkolenie pracowników ,doswiadczenie , sprzęt.
Najlepiej jak zorientujesz się jakie prace są,, nie chciane,,tzn organizuje się przetargi poraz drugi ze wzgledu na brak ofert. Często są to prace związane ze sprzętem specjalistycznym .
I tu jest haczyk bo wydać kupę pieniędzy na umowe często sezonowa lub roczna to jest poteżne ryzyko. Ja bym nie ryzykował na starcie.  _________________ Życie to nie teatr . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Falco 0

|
Wysłany: Nie Paź 11, 2009 7:52 pm Temat postu: |
|
|
Czy coś się zmieniło w przetargach? Czy w dalszym ciągu najważniejsza jest cena? Czy sprzęt, ilość ludzi, fachowość jest brana pod uwagę? _________________ Wolny jak... ptak. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|