|
Wirtualne Lasy Forum dyskusyjne dla ludzi interesujących się lasem. Forum zostało uruchomione w dniu 3 czerwca 2006 roku. Przy portalu www.lasy.pl działa również lista dyskusyjna. Zapraszamy
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
TomCio? Administrator

|
Wysłany: Wto, 30 Kwi 2013, 8:37 Temat postu: Ocieplenie w Europie zmusi producentów win do przenosin |
|
|
Europejskich producentów win czeka przestawienie się na nowe odmiany winogron lub zmiana lokalizacji winnic. Takie zmiany wymusi na nich ocieplenie, widoczne m.in. również na naszym kontynencie - wynika z nowego raportu Europejskiej Agenci Środowiska.
Więcej>>>Ocieplenie w Europie zmusi producentów win do przenosin _________________ o
o
<*)))><
Być inteligentnym to bardzo męczące... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Shrek X

|
Wysłany: Wto, 30 Kwi 2013, 22:33 Temat postu: |
|
|
Zarzuciłeś trochę nieleśny temat. A może coś wiesz o tym, że z pozyskania drewna przechodzimy na pozyskanie winogron?
Będzie jak ze szkółkarzem - praca sezonowa dla MM-a. |
|
Powrót do góry |
|
 |
TomCio? Administrator

|
Wysłany: Wto, 30 Kwi 2013, 22:54 Temat postu: |
|
|
Ha! A wymień mi ze 3 leśne tematy w ostatnich miesiącach LDL!
Poza tym ochrona przyrody to na tyle szerokie pojęcie, że może być o winogronach. W końcu nie tylko paszę dla świń się z nich robi
A jeszcze bardziej poza tym temat podrzucony był na LDL wczoraj, ja go tylko pociągnąłem tutaj, dla poddzierżki rozgowora.
Masz leśne tematy to pisz! Maaaaruuuudooooo  _________________ o
o
<*)))><
Być inteligentnym to bardzo męczące... |
|
Powrót do góry |
|
 |
wod4 XX

|
Wysłany: Pon, 09 Wrz 2013, 21:32 Temat postu: |
|
|
http://niewiarygodne.pl/kat,1031979,title,Globalne-ocieplenie-Bzdura-Nadchodzi-epoka-lodowcowa,wid,15968292,wiadomosc.html
Oj, winogrona tak czy tak (ocieplenie czy oziębienie) zmienić muszą lokalizację. Ja tam robię sobie zapas wina. Przyda się w obu wariantach.
 _________________ Są takie miejsca na świecie, gdzie cywilizacja nie zapuściła jeszcze korzeni, i gdzie słowo "człowiek" brzmi nie tylko dumnie, ale i apetycznie |
|
Powrót do góry |
|
 |
wod4 XX

|
Wysłany: Pon, 09 Wrz 2013, 21:36 Temat postu: |
|
|
ale wygląda, że i kawę powinienem gromadzić ?...
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Kawy-juz-niedlugo-nie-bedzie,wid,15708399,wiadomosc.html
Ja tam przewrotnie zakładam, że za mego życia kawy nie zabraknie, a nie będę się martwił co potem ...
zwłaszcza że:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Globalne-ocieplenie-Wyjasniamy-mity,wid,15491699,wiadomosc.html _________________ Są takie miejsca na świecie, gdzie cywilizacja nie zapuściła jeszcze korzeni, i gdzie słowo "człowiek" brzmi nie tylko dumnie, ale i apetycznie |
|
Powrót do góry |
|
 |
skrytemjtuos56
|
Wysłany: Wto, 09 Paź 2018, 14:30 Temat postu: |
|
|
kto wie czy Polska za ileś lat nie będzie winnicami stać _________________ skryte |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|